Ce sa intrebi la interviu. Iata 5 intrebari de la cei mai perspicace candidati

Interviul e aproape de final si urmeaza intrebarea cheie din partea recrutorului sau a angajatorului „Aveti intrebari pentru mine?” Ca sa termini repede, cel mai simplu raspuns ar fi “Nu!” si gata sa iesi repede din birou, insa interviul nu s-a terminat, acum mingea e in terenul tau si te poti pune in valoare bine de tot. Iata ce sa intrebi la interviu:

 

intrebari interviu3
sursa foto: motherpedia.com.au

Ce realizari va asteptati sa am in primele 60-90 de zile?
Este primul semn ca esti interesat sa-ti arati talentul si munca inca de la inceput si vrei sa stii cum sa-ti construiesti planul de actiune astfel incat sa aduca si rezultate. Nu esti genul care vine la birou pentru a petrece oricum 8 ore si nici genul care trage de timp sau invoca diverse motive din cauza carora nu-si poate indeplini task-urile.

Care sunt cele mai importante calitati ale angajatilor/managerilor de top din compania dumneavoastra?
Prin aceasta intrebare, recrutorul intelege ca esti un candidat hotarat care vrea sa investeasca pe termen lung in job-ul pentru care a aplicat. Poate ca managerii de top si angajatii stabili se dedica job-ului indiferent de ore, poate ca sunt cei mai creativi sau pun in aplicare foarte bine un plan de marketing venit de la head-office. Raspunsul la aceasta intrebare ajuta candidatul sa afle daca se potrivesc cu stilul de lucru in companie si daca merita sa investeasca in job pe termen lung.

Cum obtineti rezultate in companie?
Fiecare candidat stie ca ar trebui sa ofere un randament si sa isi castige salariul prin munca pe care o depune. Fiecare companie are regulile sale, stilul sau de lucru, precum si oamenii care se pot plia pe acest stil. In acest caz, candidatul pentru un job apreciaza exemplele concrete: departamentul HR recruteaza oamenii potriviti, asigura rate mari de retentie si doar o data la 5-6 ani investim in recrutare, banii economisiti fiind investiti in lansarea unui nou echipament medical. Departamentul de marketing a aflat din discutiile cu focus-grupurile de nevoia unor echipamente hi-tech pentru baile din clinicile medicale si a venit in intampinarea acestei nevoi, generand vanzari cu 30% mai mari decat pentru alte produse. Astfel candidatul stie daca se poate ridica la un nivel asemanator, afla care este stilul de lucru si cat de deschisa este compania la inovatie.

intrebari interviu4

 

sursa foto: blogging4jobs.com

Ce fac angajatii in timpul liber pe care il au la birou?
Modul in care angajatii isi petrec timpul liber spune multe despre companie. Daca raspunsul este: “Nu prea e timp liber” – candidatul intelege ca nu va avea timp pentru el la serviciu, va trebui sa stea 8 ore sau chiar mai mult muncind incontinu si incontinuu cu ochii pe rezultate si iar rezultate. Cu exceptia companiilor foarte mici, trebuie sa existe modalitati de a-i face pe angajati fericiti: Happy Fridays, iesiri la masa, teambuilding-uri, jocuri in cadrul companiei, cafenea. Acesti factori motivatori contribuie la atragerea si retinerea angajatilor.

Cum aveti de gand sa rezolvati urmatoarea situatie? (un exemplu care poate te intriga la respectiva companie)
Fiecare business se confrunta cu o provocare majora: schimbarile tehnologice, concurentii care intra pe piata, schimbarile in tendintele economice. Daca recrutorul/angajatorul evidentiaza in raspuns ca exista o strategie de actiune si un plan de criza care da rezultate (cu exemple concrete), atunci candidatul afla ca acea companie stie sa rezolve problemele si sa creasca. Si alaturi de ea va creste si el profesional, financiar si motivational. O companie de incredere cauta candidati pe masura.

 

Asteptam si alte exemple de intrebari de la interviu 🙂 

Guest post: Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: admin

2 Comments

 1. How about asking questions regarding salary, bonuses, remunerations in general and annual leave during a second interview, how are such questios regarded?
  Thank you,
  Michaela

  Post a Reply
  • Hi, Michaela,

   Thank you very much for your comment, we appreciate the interactivity! It’s OK to ask questions regarding salary, bonuses, remunerations, but try to open the discussion with your KPIs and the results that you can deliver. Try to differentiate yourself from other candidates and build the discussion on the value you can offer to the company. In this context you have all the positive premises to ask the desired salary and a renegotiation after a set period.
   The key is to promote yourself as a professional and the manager will be more willing to talk about your salary and to increase it.

   Have a nice day!
   ABC Human Capital Team

   Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *