Cat de important este feedback-ul din partea candidatilor in agentii de recrutare

Cauti activ un loc de munca si exploatezi la maximum orice oportunitate: portaluri de joburi, prietenii care iti pot da recomandari, targuri de joburi si agentii de recrutare? Odata ce ai fost selectat de o agentie de recrutare incepe o calatorie lunga si plina de provocari pentru a arata ca esti cel mai bun candidat. Mai intai trebuie sa creezi o impresie buna (profesional si moral) in agentia de HR. Apoi agentia te recomanda clientului si urmeaza interviul direct la compania care face angajari. In total poti trece prin 3-4 interviuri, timp in care recrutorul mediaza relatia dintre tine si compania-client si este cel mai bun consilier de imagine pentru tine.

feedback candidati3

Iata care sunt etapele in cazul unui interviu prin agentii de recrutare:

– Reasearch-ul pentru identificarea celor mai buni candidati pentru companie
– Confidentialitate deplina atat fata de client, cat si fata de candidat. Datele tale nu vor ajunge la compania- client fara permisiunea ta.
– Daca CV-ul tau corespunde postului numele tau va fi adaugat pe o lista preliminara/Long list.
– Urmeaza interviul cu recrutorul din agentia de HR.
– Daca te potrivesti postului atat din punct de vedere al experientei, cat si ca personalitate, asteptari financiare, disponibilitate de relocare (in unele cazuri) vei fi adaugat pe lista scurta de candidati.
– Profilul tau va fi prezentat companiei-client. Recrutorul va fi atent ca in aceasta etapa sa te promoveze poate chiar mai bine decat o poti face tu, iar cuvantul sau conteaza foarte mult pentru angajator.
– Vei fi programat la interviu cu angajatorul.
– Dupa ce procesul de recrutare se termina, agentia de recrutare iti va da feedback. In cazul in care esti selectat pentru angajare, vei primi suport in procesul de negociere a pachetului salarial.
– Dupa ce ai inceput lucrul in companie, recrutorul te va suna pentru a vedea cum te-ai integrat si va media relatia dintre tine si angajator astfel incat ambele parti sa fie multumite.

O agentie de recrutare care se respecta ofera feedback permanent candidatilor si ii informeaza care este stadiul procesului de recrutare, care sunt asteptarile companiei-client, ce ar putea face candidatul pentru a fi pe placul companiei. Sunt servicii de care nu te bucuri daca procesul de recrutare se desfasoara direct la companie. De aceea, este indicat sa ai aceeasi atitudine deschisa cu recrutorul si sa ii prezinti perspectiva ta. Desi mai rar intalnit, feedback-ul din partea ta ca si candidat iti ofera plus valoare si recunoastere pe viitor din partea agentiei de recrutare. Aceasta va fi atenta sa iti prezinte cele mai bune oferte de joburi atunci cand esti in cautare activa.

 

Feedback7

Feedback-ul din partea candidatilor in agentii de recrutare:
– Povesteste recrutorului cum a decurs prima intalnire cu angajatorul si evidentiaza eventualele neconcordante. Astfel agentia va sti sa medieze situatia si sa amelioreze problemele.
– Mentioneaza daca vrei sau nu sa continui procesul de recrutare.
– Daca accepti jobul si oferta salariala, mentine legatura cu agentia de recrutare, multumeste-i pentru intreg procesul si fii deschis comunicarii pe viitor.
– Poti reveni cu un feedback la cateva saptamani dupa angajare pentru a-l informa pe recrutor cum decurge situatia, daca esti multumit sau esti interesat de un nou job.
– Ai fost foarte multumit de agentia de recrutare? Intoarce serviciul si recomanda prietenilor, scrie un review pe LinkedIn sau pe retele de socializare.
– Nu ai fost selectat pentu job, dar agentia a avut o atitudine fair fata de tine cu informari periodice? Chiar daca motivele au depins de tine, de angajator sau de agentia de recrutare, multumeste pentru ca CV-ul tau a fost selectat si pentru ca ai avut ocazia sa cunosti oameni noi. Mentioneaza HR-ului ca ramai deschis pentru alte pozitii si atitudinea ta va fi apreciata si chiar va face diferenta atunci cand sunt mai multi candidati favoriti pentru un anumit post.
Comunicarea deschisa atat din partea candidatului, cat si din partea agentiei contribuie la imbunatatirea procesului de recrutare.

Citeste si despre Agentii de recrutare. Cum o aleg pe cea mai buna.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *