Agentii de recrutare. Cum o aleg pe cea mai buna

Ai doar o saptamana la dispozitie sa recrutezi pentru o pozitie de real estate agent si ai primit 1000 de aplicari pe portalurile de job-uri. Agenda de manager se anunta incarcata cu business meetinguri, evenimente de profil, vizualizari si ai da orice pentru ca la interviu sa ai 10 candidati buni din care sa alegi.
Lasa totul pe seama unei agentii de recrutare care te ajuta sa economisesti timp, bani, energie si iti ofera acces la contactele ei cu cei mai buni profesionisti de pe piata muncii!

joburi1

 

Cum aleg dintre mai multe agentii de recrutare?

Word of mouth: Intreaba prietenii, colegii, partenerii de afaceri cu ce agentie de recrutare lucreaza si ce referinte pot oferi despre aceasta. Cauta agentii de recrutare pe retelele profesionale si de socializare cum ar fi: LinkedIn, Facebook, Twitter si analizeaza mai intai profilul lor: Este unul profesional? Este actualizat? Agentia recruteaza pentru tipul de job pe care il ai disponibil? Cere recomandari de la prietenii de pe retelele de socializare!

Online Search: Cauta agentii de recrutare/ firme de recrutare/firme de executive search pe motoarele de cautare. Prima pagina cu rezultate este si cea mai de incredere: gasesti aici agentii importante cu experienta in recrutare pentru companii mari care au si site-uri optimizate SEO, sunt customer- orienteted, ofera in online o experienta placuta si usoara de navigare, precum si o imagine business, acestea fiind referinte despre profesionalismul si seriozitatea care le caracterizeaza in momentul in care apelezi la serviciile lor.

Telefon: Odata ce ai gasit o agentie care se pliaza pe nevoile tale profesionale, cere mai multe detalii la telefon si analizeaza cum decurge convorbirea telefonica. Se desfasoara pe un ton profesionist si prietenos sau grabit si lipsit de consideratie si respect? Acestea sunt semnale importante. Ia in considerare si atitudinea dupa discutia telefonica: agentia iti trimite un e-mail cu o prezentare si o oferta? Daca totul decurge profesionist si rapid, merita sa o alegi pentru a te reprezenta.

Mass-media online: O alta modalitate de a gasi o agentie de recrutare este de a citi revistele online de cariere si site-urile de profil care prezinta liste de agentii de recrutare, precum si declaratii ale managerilor HR. Astfel, iti faci o impresie despre cele mai vizibile agentii si despre gradul lor de expertiza.

Avantajele apelarii la o agentie de recrutare

1) Preia tot procesul de organizare al recrutarii (identificare cerinte proiect/ definire profil post; stabilire strategie de cautare a candidatilor/ activare canale de atragere a acestora; creare liste preliminare/long list; sustinere interviuri; realizare lista scurta candidati; prezentarea profilelor agreate catre client; programare interviuri directe cu angajatorul; feedback interviuri; follow up pentru integrarea candidatului.
2) Iti ofera candidati valorosi pe piata muncii, agentia detinand contacte si experienta in recrutarea candidatilor de top.
3) Time management: iti reduce timpul destinat intervievarii, prin abilitati de potrivire a candidatilor cu angajatorii si iti permite sa te concentrezi asupra candidatilor care se incadreaza cel mai bine in cerintele job-ului.
4) Ofera un sistem de reducere semnificativa a costurilor decat in cazul in care te-ai ocupa personal de toate aplicarile.
5) Consultanta si expertiza relevanta pentru piata muncii.
6) Sfaturi de legislatia muncii.
7) Instrumente de evaluare a candidatilor.

 

Citeste si despre Cat de important este feedback-ul in agentii de recrutare.

De Steluta Nastase

Author: Admin

Adaptam cu succes noile tendinte din domeniul Resurselor Umane si utilizam creativ oportunitatile pe care le ofera mediul economic pentru atingerea target-urilor comerciale si de comunicare ale partenerilor nostri. Activitatea noastra se traduce in solutii inteligente bazate pe baze de date complete si complexe, aplicatii web, portaluri de informare si socializare, baterii de teste concepute si implementate impreuna cu fiecare dintre parteneri, campanii de marketing online si headhunting.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *