Meserii de viitor bine platite – TOP salarii in Romania

Meserii de viitor bine platite – TOP salarii in Romania

Meserii de viitor

Sursa: Freepik

Piata muncii se afla intr-o evolutie continua, cu noi industrii si profesii care apar. In mijlocul acestor schimbari, exista o intrebare constanta: care sunt cele mai bine platite joburi din Romania? Astazi exploram acest subiect atat pentru cei care se angajeaza pentru prima data, cat si pentru cei care iau in considerare o schimbare in cariera.

TOP cele mai bine platite domenii de activitate

Salariile pot varia mult in functie de oras, dimensiunea companiei, cererea industriei, negocierile salariale, bonusuri si anii de experienta in post. Cu toate acestea, cele mai bine platite domenii din Romania la momentul actual sunt urmatoarele:

 • Control trafic aerian: 9800-47.000 lei
 • IT: 3000-12.000 lei
 • Management si consultanta: 3000-10.000 lei
 • Activitati de editare: 3100-6200 lei
 • Finante si banci: 1500-7000 lei
 • Petrol si gaze: 2500-9000 lei
 • Drept si legislatie: 3000-15.000 lei
 • Sanatate: 4000-14.000 lei

Vrei sa lucrezi  in unul din aceste domenii? Acceseaza pagina noastra de joburi si selecteaza categoria dorita.

TOP orase cu cele mai mari salarii nete medii

Esti curios sa afli in ce orase gasesti top salarii din Romania? Si in acest caz estimarile pot varia in functie de diferiti factori, insa iti poti face o idee generala din lista de mai jos. Sumele se refera la salariul mediu lunar.

 • Bucuresti: 4000 lei
 • Cluj-Napoca: 3500 lei
 • Timisoara: 3000 lei
 • Iasi: 2700 lei
 • Constanta: 2700 lei

Orasele cu cele mai mici salarii medii nete

Salariile tind sa fie mai mici in orase mici si zone rurale. Totusi, costul vietii este de asemenea mai mic in aceste zone. Iata care sunt orasele cu cele mai mici salarii medii nete.

 • Bacau: 2000 lei
 • Oradea: 2000 lei
 • Pitesti: 2000 lei
 • Arad: 2000 lei
 • Braila: 1700 lei

Idei de meserii bine platite

Meserii bine platite

Sursa: Freepick

Iata 7 exemple de locuri de munca bine platite din diferite domenii.

Inginer

Inginerii proiecteaza, construiesc si testeaza produse, sisteme si structuri pentru a raspunde problemelor si nevoilor societatii. Exista multe tipuri de ingineri, printre care electrici, mecanici, chimici, de meniu, aerospatiati, software etc. 

Salariu mediu: 3000 lei (junior) – 6500 lei (senior)

Responsabilitati principale: cercetare si dezvoltare, testare si evaluare pentru a crea produse, servicii si tehnologii noi

Abilitati necesare: gandire critica, cunoasterea principiilor de inginerie, creativitate si inovatie, abilitati excelente de comunicare, cunoasterea softwarelor necesare

Descopera joburi in domeniul ingineriei aici.

Manager HR

Un manager de resurse umane (HR) e responsabil pentru recrutare, intervievare si angajare si gestioneaza administrarea beneficiilor angajatilor.

Salariu mediu: 4000 lei (junior) – 8000 lei (senior)

Responsabilitati principale: supravegherea recrutarii si selectiei de noi angajati, dezvoltarea si implementarea politicilor de HR, administrarea salariilor si beneficiilor angajatilor, efectuarea evaluarilor de performanta, sprijinirea angajatilor in probleme legate de HR.

Abilitati necesare: cunoasterea legilor si reglementarilor din domeniu, abilitati puternice de comunicare, organizare, gestionare a timpului, de rezolvare a conflictelor, negociere, abilitatea de a pastra confidentialitatea informaitilor sensibile.

Descopera joburi in HR aici.

Manager vanzari

Un manager de vanzari este responsabil de supravegherea echipei de vanzari si de asigurarea atingerii obiectivelor de vanzari. De asemenea, implementeaza strategii pentru stimularea cresterii vanzarilor.

Salariu mediu: 5000 lei (junior) – 8000 lei (senior)

Responsabilitati principale: dezvoltarea si implementarea strategiilor de vanzari, supravegherea performantei echipei de vanzari, construirea unei relaiii cu clientii, analizarea datelor de vanzari 

Abilitati necesare: negociere, analiza datelor, abilitati excelente de conducere, comunicare, organizare si gestionare a timpului.

Descopera joburi in vanzari aici.

Sursa: Freepick

Soferii de TIR sunt responsabili pentru operarea vehiculelor comerciale si transporta diverse marfuri si materiale.

Salariu mediu: 3000 lei

Responsabilitati principale: operarea unui TIR pentru transportul de marfuri, livrarea la timp si in siguranta a acestora, completarea documentelor necesare, intretinerea vehiculului.

Abilitati necesare: permis de conducere B si C, C+ E sau D, atestat profesional, bune abilitati de sofat, respectarea legislatiei, abilitati bune de comunicare, de organizare si de a indeplini sarcini fizice solicitante.

Stomatolog

Pe lista de joburi cu salarii mari se afla si cea de dentist, care este specializat in diagnosticarea, tratamentul si prevenirea problemelor de sanatate orala.

Salariu mediu: 5000 lei

Responsabilitati principale: examinarea dintilor, gingiilor si a altor tesuturi bucale, efectuarea de proceduri precum obturatii si extractii, implementarea planurilor de tratament, interpretarea radiografiilor dentare si a tomografiilor computerizate (CT)

Abilitati necesare: atentie mare la detalii, dexteritate manuala excelenta, gandire critica, rezolvarea problemelor, abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu cu ritm rapid.

Psiholog / Terapeut

Psihologii si terapeutii ofera sprijin emotional si psihologic persoanelor care se confrunta cu probleme de sanatate mentala. Printr-o varietate de metode terapeutice, pot ajuta la intelegerea gandurilor, sentimentelor si comportamentelor.

Salariu mediu: 4000 lei

Responsabilitati principale: evaluarea starii mintale si dezvoltarea planurilor de tratament personalizate, evaluari psihologice

Abilitati necesare: inteligenta emotionala, empatie, abilitati excelente de comunicare si de a lucra eficient cu persoane din medii diverse.

Medic veterinar

Medicii veterinari se ocupa cu ingrijirea animalelor.

Salariu mediu: 5000 lei

Responsabilitati principale: examinarea si diagnosticarea animalelor, furnizarea de tratamente medicale si chirurgicale, consilierea proprietarilor de animale de companie

Abilitati necesare: atentie la detalii, dexteritate excelenta, abilitatea de a lucra cu o gama larga de animale, gandire critica, rezolvarea problemelor, comunicare.

Meserii de viitor in functie de domeniu

Joburile de viitor sunt cele de la care ne asteptam sa aiba perspective puternice de crestere si siguranta locului de munca chiar si in fata progreselor tehnologice si a schimbarilor de pe piata muncii.

Joburi in Marketing 

Marketingul joaca un rol vital in provocarea produselor, serviciilor si brandurilor. Cei care lucreaza in acest domeniu dezvolta si executa strategii de marketing pentru a ajunge la publicul tinta si pentru a creste gradul de constientizare a brandului. O cariera in marketing poate aduce numeroase satisfactii, printre care sansa de a fi creativ, de a gandi „outside the box” si de a avea un impact real asupra afacerilor. Cele mai cautate posturi in acest moment sunt cele de manager de marketing, specialist marketing, specialist SEO, PPC si copywriter. 

Daca si tu vrei sa lucrezi in domeniu, acceseaza pagina noastra de joburi in marketing si comunicare.

Joburi in IT 

Joburile din IT sunt esentiale pentru modul in care organizatiile si companiile opereaza si interactioneaza cu lumea. Cei care lucreaza in acest domeniu proiecteaza, implementeaza si intretin infrastructuri tehnice care sprijina procesele si functiile esentiale. Domeniul ofera o multime de oportunitati de cariera, iar la mare cautare in acest moment sunt posturile de software developer, data analyst, analist securitate cibernetica.

Acceseaza sectiunea noastra de joburi in IT daca esti interesat sa lucrezi in domeniu.

Joburi in domeniul medical

Locurile de munca in domeniul sanatatii sunt deosebit de importante pentru asigurarea sanatatii si bunastarii indivizilor si comunitatilor. Desi joburile pot fi solicitante si pline de provocari, oportunitatea de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii ofera satisfactii de necontestat. Cateva dintre posturile bine platite includ medic de familie, chirurg, stomatolog, asistent medical.

Stiai ca avem o sectiune de joburi in domeniul medical? 

Acceseaza pagina pentru a vedea ce locuri de munca sunt disponibile in acest moment.

Joburi in Business & Finance 

Joburile din business & finance vor ramane populare datorita cresterii continue a economiei globale. Pe masura ce companiile continua sa navigheze in complexitatea managementului financiar si a reglementarilor, cererea de profesionisti calificati in afaceri si finante va ramane puternica. In acest moment, cele mai cautate posturi sunt cele de product manager, analist financiar si contabil.

Descopera sectiunea noastra de joburi in business & finance si aplica la locul de munca mult visat.

Cum poti avea o meserie bine platita?

Obtinerea unui loc de munca bine platit incepe cu pregătirea unui CV puternic, eventual a unei scrisori de intentie. Ambele trebuie sa iti evidentieze abilitatile, realizarile si experienta intr-un mod care atrage potentialii angajatori.

Fa-ti timp pentru a cerceta cu atentie companiile si domeniile care te intereseaza si, daca e nevoie, imbunatateste-ti abilitatile. De asemenea, networking-ul poate fi un instrument eficient pentru a gasi oportunitati bune de angajare.

In ceea ce priveste interviul de angajare, fii pregatit sa raspunzi la intrebarile obisnuite, precum si la cele specifice companiei si postului. Imbraca-te potrivit, ajungi la timp si fii increzator si prietenos. 

Meserii bine platite pentru femei

Cele mai bine platite meserii pentru femei din Romania pot varia in functie de domeniu, industrie, experienta si nivelul de educație. Cu toate acestea, unele cariere foarte bine platite includ:

 • medici, asistente, stomatologi si alte joburi din domeniul medical
 • dezvoltatoare de software, manager de proiect si altele din IT
 • analiste financiare, manager, contabile
 • specialist de marketing, reprezentante de vanzari
 • traducatoare, in special pentru limbi precum chineza, japoneza, limbile nordice sau araba

Meserii bine platite pentru barbati

In ceea ce priveste cele mai bine platite joburi din Romania pentru barbati, ia in considerare urmatoarele:

 • sofer de TIR
 • supervizor de pentru constructii si extractii 
 • manager pentru sisteme informationale, financiari, operationali sau de marketing
 • analisti pentru cercetari de piata
 • orice loc de munca din inginerie 

Cele mai cautate meserii din Romania

Unele dintre cele mai cautate meserii din Romania tind sa fie in urmatoarele domenii:

 • IT, datorita cresterii sectorului tehnologic din Romania
 • medical, datorita imbatranirii populatiei si cresterii crescute pentru servicii medicale de calitate
 • business & finance, datorita cresterii economiei
 • inginerie, datorita cresterii cererii pentru energie verde

Este important de mentionat ca piata muncii se afla in continua schimbare, iar cererea pentru anumite locuri de munca poate fluctua in timp. 

Care sunt 10 cele mai bine platite profesii din lume?

Esti curios care sunt cele mai banoase meserii din lume? Asa cum probabil te asteptai, e vorba de joburi foarte specializate si solicitante.

 • director executiv
 • anestezist
 • medic
 • neurochirurg
 • chirurg oral si maxilo-facial
 • ortodont
 • ginecolog
 • psihiatru
 • pilot si copilot
 • inginer petrolier

In concluzie, piata muncii din Romania continua sa evolueze si exista multe oportunitati pentru persoanele cu abilitatile potrivite. Ia in considerare diferite domenii pentru a gasi jobul cel mai bine platit si care se potriveste intereselor tale.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *